חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גזר דין בתיק ת"פ 4168-09

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום ראשון לציון
4168-09
11.9.2011
בפני :
אברהם הימן

- נגד -
:
מ.י. תביעות ת"א שלוחת איילון
עו"ד תמי בר זהר
:
עוזיאל חובב
עו"ד איצקוביץ יצחק
גזר דין

אכן העבירות בהן הורשע הנאשם חמורות הן במיוחד העבירה של החזקת סם שלא לשימוש עצמי בכמות כה גדולה, משום כך יש ממש בדברי התובעת שבמשפט זה ראוי היה לגזור על הנאשם עונש מאסר בפועל ממש.

עונש של מאסר בפועל ממש הוא לדעתי עונש הרגיל בעבירות אלה והחריג הוא השונה דהיינו מאסר שירוצה בעבודות שרות.

יחד עם זאת, לנוכח האמור בתסקירי שרות המבחן, ולנוכח ההליך הטיפולי שיקומי הארוך שעבר הנאשם, ואשר הצליח הרי יש לחזק את ידי הנאשם באופן שהעונש שיושת עליו לא יהיה מחמיר.

משום כך אני מקבל את הסדר הטיעון.

אלה העונשים שאני גוזר על הנאשם:

6 חודשי מאסר בפועל.

עונש המאסר ירוצה בעבודות שרות כפי חוות דעת הממונה על עבודות שרות שעותק ממנה מצוי בידי הנאשם לרבות ובמיוחד ידועה לו תחילת העבודה - 23/10/2011 .

הממונה על עבודות שרות בשב"ס ביקש כי בית המשפט יגדיר כי חלק מתנאי עבודות השרות הוא נקיונו של הנאשם מסמים, וכי יילקחו ממנו בדיקות שתן בעת ביצוע עבודות השרות. מובהר לנאשם כי אלה תנאי עבודות השרות ועוד אני מבהיר לנאשם שאם תתגלה מעורבותו הפעילה בסמים אם בגילוי סם ובין בנסיון זיוף דגימת שתן, יהווה הדבר הפרה של תנאי עבודות השרות והוא יהיה צפוי להפסקה מינהלית. כמו כן אני מזהיר את הנאשם כי כל חריגה מנוהלי עבודות השרות תגרור אחריה להפסקת העבודות וריצוי העונש למאסר ממש. 

5 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך שלוש שנים מהיום  לא יעבור הנאשם עבירה על פקודת הסמים המסוכנים מסוג עוון.

9 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך שלוש שנים מהיום  לא יעבור עבירה על פקודת הסמים מסוג פשע.

חודשיים מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך שלוש שנים מהיום  לא יעבור עבירה של התנגדות למעצר.

קנס בסך 1000 ש"ח או חודש  מאסר תמורתו.

הקנס ישולם מתוך הפקדה כספית שהפקיד הנאשם על פי החלטת בית המשפט המחוזי בתיק עמ"ת 33220-12-09.

היתרה תושב לאחות הנאשם גב' סמדר כריכלי ת.ז.  XXXX.

אני מורה על חילוט הרכב שנתפס מידי הנאשם מסוג יונדאי שמספרו XXXX.

מכשירי הפלאפון שנתפסו בידי הנאשם יוחזרו לו.

באשר למחלוקת בין הצדדים לעניין הפסילה מלקבל או להחזיק רשיון נהיגה לרכב מנועי, הרי שבנסיבות המקרה גם במרכיב ענישה זה, מצאתי לחרוג מן הכלל אליו כיוונה התובעת בטיעוניה, דהיינו פסילת הרשיון.  שוכנעתי כי פסילת רשיון בשלב זה של חיי הנאשם ולנוכח ההליך השיקומי שעבר, יהיה בו כדי לפגוע בהליך זה, וככל שהעדפתי את הפן השיקומי על הפן העונשי בגזר דין זה, הרי אני ממשיך בקו זה גם לעניין פסילת הרשיון.

אני פוסל את הנאשם מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה לרכב מנועי, פסילה על תנאי, התנאי הוא אם יעבור הנאשם עבירה לפי פקודת הסמים במשך שלוש שנים מהיום, יפסל מלקבל או להחזיק רשיון נהיגה כאמור למשך 12 חודשים.

אני מחייב את הנאשם להיות בפיקוח שרות המבחן למשך שנה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>